Mas: ‘No podem descartar la declaració unilateral d’independència’

  • El president ho va dir en un debat amb deu ciutadans que avui publica El Periódico

VilaWeb
Redacció
16.03.2014 - 09:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La declaració unilateral d’independència no és el nostre marc ideal, ni el millor, ni el que volem. Però no podem descartar-la al 100% perquè seria una renúncia tan evident que ens faria perdre força’, va dir Artur Mas dimarts passat en un debat amb deu ciutadans que avui publica El Periódico. Mas va insistir en la voluntat de pactar amb el govern espanyol, però, si no és possible, va deixar clar: ‘La marxa enrere no és una opció, seria un error molt gran’, perquè el mandat de les últimes eleccions per a poder votar fou ‘explícit i majoritari’.

El president va repetir quin és el full de ruta per a exercir el vot: si no es pot pactar un referèndum amb Madrid, crear una legislació catalana, amb la llei de consultes, que doni empara legal al referèndum. ‘Si les institucions de l’estat recorren aquesta llei i els tribunals deixen Catalunya sense aquest marc legal, eleccions. És l’últim recurs, i no és el que contemplem; ara només pensem a fer la consulta el 9 de novembre. Si al final ens quedem desarmats, decidirem si usarem el marc legal de les eleccions, que podrien ser anticipades, o no’. I després d’aquestes eleccions: ‘No podem descartar la declaració unilateral. No és el nostre marc ideal, ni el millor, ni el que volem. Però no podem descartar-la’, va dir Mas.

També va insistir que en el referèndum cal que l’opció guanyadora s’imposa amb ‘una diferència significativa’ de vots, sense especificar quina. ‘Si el 50+1 no serveix per al sí, tampoc no serveix per al no.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any