Cinc joves independentistes, jutjats per haver boicotat una conferència de Rosa Díez a la UAB

  • UPyD demana sis anys i mig de presó i vint-i-dos mesos de multa

VilaWeb
Redacció
14.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cinc estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), són jutjats avui per boicotar un acte polític d’UPyD a la mateixa universitat. Els fets es remunten al 2010, quan Rosa Diez pretenia impartir una ponència sota el nom ‘Una alternativa para Cataluña’, que s’havia de celebrar a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. La diputada i cofundadora de UPyD, no va arribar a seure a la cadira, perquè una gran onada d’estudiants ho va impedir amb crits de ‘fora feixistes, de la universitat’.



Es van encausat cinc joves per aquells fets. Se’ls acusa de provocació a l’odi; violència contra grups i associacions; impediment del legítim ús de les llibertats de reunió i manifestació i coaccions; i desordres públics. UPyD i la fiscalia demanen sis anys i mig de presó i vint-i-dues setmanes de multa per a cada jove. 


El SEPC ha engegat la campanya ‘Defensar la llengua no és cap delicte’ i en demana l’absolució. Segons el sindicat, cap d’ells no va cometre cap acció delictiva. En el comunicat de la campanya argüeix que l’acte no tenia ‘cap mena de rigor acadèmic, més enllà de la propaganda electoral espanyolista’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any