Popcorn Time, el Netflix gratuït amb fitxers torrent

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Plataformes com Amazon, Hulu, iTunes i Netflix han demostrat que els creadors de continguts poden lluitar contra la pirateria oferint als clients un servei més bo i més fàcil de pagament. ‘Però què passa quan la pirateria contraataca amb una eina idèntica?’, es qüestiona la revista Time. La pregunta té a veure amb Popcorn Time, un programa per a ordinadors GNU/Linux, Mac i Windows que permet de veure en streaming i sense pagar films com ‘Delivery Man’, ’12 Years a Slave’ i ‘Gravity’.

A diferència de molts altres portals que proposen vincles que redireccionen a films i sèries en streaming, com SeriesYonkis, Popcorn Time es basa en fitxers BitTorrent i els ofereix amb una bona interfície i sense necessitat de descarregar-los ni de tenir un client de torrent instal·lat.

Els fitxers torrent  són molt utilitzats per a compartir films, llibres i programes per internet, malgrat que no permeten un ús gaire intuïtiu, sinó que requereixen certs coneixements. Els desenvolupadors de Popcorn Time, de fet, tenen la intenció de facilitar-ne l’ús com a reproductor de vídeos en aquest format.

‘Bàsicament és la versió de Netflix que sempre havíeu desitjat, però que Hollywood no permetrà mai. També és un facilitador flagrant de violació de copyright, si més no als EUA’, afegeix l’article de Time. Quan hom es descarrega l’aplicació, el primer avís de Popcorn Time és prou explícit: ‘Popcorn Time descarrega i distribueix films amb torrents, cosa que pot no ésser legal al teu país. No ens fem responsables de cap problema que et pugui crear.’

Les grans empreses de la indústria del cinema sovint han controlat el trànsit de torrents i han denunciat gent que n’ha compartits. Però tal com explicava un dels desenvolupadors de Popcorn Time a TorrentFreak, no temen que hi hagi una reacció de les ‘majors’: ‘No esperem cap mesura legal. No allotgem res als nostres servidors ni cap dels nostres desenvolupadors hi fa diners. No hi ha anuncis ni comptes premium, ni quotes de subscripció ni res de tot això. És un experiment per a aprendre i compartir.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any