Notícies

Dimecres  12.03.2014  06:00

A Madrid: 'Els catalans tenen el dret de fer allò que vulguin amb el seu destí'

VilaWeb entrevista ciutadans madrilenys sobre la independència de Catalunya i el dret d'autodeterminació

Men?ame
 

Què pensen els espanyols sobre el referèndum català? Les enquestes que s'han publicat apunten que més d'un 45% dels espanyols hi són favorables. Si traiem Catalunya del còmput, el percentatge baixa, però es manté en un 37%, prou sorprenent. VilaWeb va passejar ahir pel parc del Retiro de Madrid per trobar aquest 37%. I, certament, tot i ser respostes minoritàries, les veus en favor del referèndum apareixen nítidament en el vídeo.

Per tal de no influir en la resposta, el periodista català de VilaWeb es va fer passar per periodista estranger. No és igual parlar dels catalans enfront d'un català, que enfront d'un estranger. En el segon cas, creiem, la gent pot dir més què pensa sense ganes de quedar bé, ni tampoc d'actuar amb prejudicis a la contra. 

Com veureu, efectivament, veïns madrilenys hi tenen una posició clarament favorable: 'Crec que està bé de fer un referèndum.' 'Ells tenen dret de fer allò que vulguin amb el seu destí.' Són, certament, respostes minoritàries, perquè la majoria dels veïns entrevistats hi són contraris. Però n'hi ha.