En la mort de Joan A. Martínez

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si la mort de Joan A. Martínez Martínez, Joan el de Bocairent, ha colpejat el món de la xirimita, el colp ha estat doble per a tots els membres del grup de xirimites i tabals El Regall d’Ontinyent (la Vall d’Albaida).

L’inici de la història del Regall no es podria entendre sense la seua faena com a mestre de tantes generacions, sense la seua dedicació com a director del grup, assajant quasi tots els dimecres de l’any en una aula del col·legi públic Lluís Vives d’Ontinyent.

El fruit del seu treball, junt al de tots els membres del Regall, es recull en una de les primeres gravacions de música popular de xirimita i tabal que es va realitzar al País Valencià, el CD ‘De Festa amb el Regall’. Música d’arrel, sens dubte la que ell millor sabia fer, per a tots nosaltres sempre serà l’estereotip del dolçainer de carrer, així ens ho va transmetre a nosaltres i per eixe camí El Regall ha continuat. El seu so i la seua personalitat no et deixaven indiferent. 

Després la feina continuà dignificant la música de xirimita fins que les circumstàncies de la vida feren que ell continuara per altres dreceres, però sempre mantenint una formidable relació.

Joan: que la mare Natura et reba dintre seu. Moltes gràcies per tot i tingues per segur que una mica d’aquest grup és teu també. Mai no t’oblidarem. 

Amb música ens vam conèixer i amb el ressò del la dolçaina pels carrers de Bocairent ens comiadem.

Fins sempre!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any