Emotiu adéu a Joan A. Martínez, el ‘dolçainer de Bocairent’

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.03.2014 - 17:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Veïns de Bocairent i un gran nombre de dolçainers han acompanyat el cos sense vida de Joan A. Martínez, ‘el dolçainer de Bocairent’ mort diumenge passat de manera sobtada als 53 anys d’edat. Músics de moltes comarques que es declaren hereus del treball de recuperació i dignificació de l’instrument tradicional valencià s’han aplegat aquest matí en el soterrar de qui és considerat un dels referents en la història de la dolçaina de les darreres dècades.

Amb els familiars, companys de faena i d’altres àmbits socials en què compartia la vida li han dit l’últim adéu en un cerimònia plena de música en què ha sonat la processó obra del seu amic Enric Gironés i la Muixeranga. Els assistents al sepeli han tornat des del cementeri al ritme del passacarrer de Bocairent.

L’Ajuntament de Bocairent ha mostrat el seu pesar ‘per la pèrdua d’un referent cultural més enllà del nostre poble que ha sigut clau en la recuperació i en la dignificació d’un instrument tan vinculat a les nostres tradicions com és la dolçaina’. L’Ajuntament d’Albaida, al Conservatori Municipal del qual era professor de dolçaina, s’ha sumat al condol per la mort de Joan A. Martínez; i també l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ha fet arribar al batle de Bocairent una nota de condol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any