Objectiu: fer arribar la cultura catalana a totes les Viquipèdies

  • L'Amical Wikimedia obre un concurs per a traduir cinquanta biografies de personatges destacats

VilaWeb
Redacció
11.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Amical Wikimedia ha organitzat un concurs internacional per tal de traduir a tantes llengües com pugui ser cinquanta biografies destacades de la cultura catalana. Ara que la Viquipèdia, la versió catalana de l’enciclopèdia en línia, celebra tretze anys, ha decidit de marcar-se aquest nou objectiu, després d’uns anys centrada a publicar en català centenars d’entrades i d’esdevenir una de les comunitats viquipedistes més actives. 

Amb aquest nou projecte, l’Amical Wikimedia explica que comença ‘una nova etapa d’expansió multilingüe’, amb què vol ‘fer arribar tot el coneixement sobre cultura catalana arreu del món, d’una manera oberta i gratuïta’. 

Per això ha obert aquest concurs, que es farà entre el 16 de març i el 15 d’abril: hi pot participar tothom qui ho vulgui, amb la finalitat que els cinquanta articles biogràfics que l’entitat ha seleccionat siguin traduïts a tantes llengües com sigui possible. 

Els organitzadors expliquen que, per a facilitar les traduccions, el concurs es basa en un sistema de punts: els participants obtenen més punts o menys segons cada millora o traducció que facin. A més, si algú no se’n surt amb l’edició a la Wikipedia, hi ha un seguit de voluntaris viquipedistes disposats a donar un cop de mà. Només cal que el participant els deixi un missatge en aquest vincle. Els deu participants amb més punts són els qui guanyaran un dels premis, com ara subscripcions a diaris i revistes, lots de llibres i films i samarretes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any