Matas i Munar coincideixen al jutjat per diverses causes de corrupció

  • L'ex-president hi compareix per un cas vinculat a Turisme Jove · L'ex-presidenta del parlament, pel cas So n'Oms

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaume Matas, ex-president balear, i Maria Antònia Munar, ex-presidenta del parlament i del Consell de Mallorca, coincideixen avui als jutjats per a declarar per dues causes diferents. Matas, condemnat a nou mesos de presó per tràfic d’influències, ha de donar explicacions sobre una peça vinculada al cas Turisme Jove. Munar, que compleix una pena d’onze anys de presó per dos casos de corrupció, compareix avui pel cas de la requalificació del polígon de So n’Oms. 

Jaume Matas compareix per haver ordenat el pagament fraudulent de 120.000 euros públics a un empresari i ex-conseller del PP de Calvià. Aquesta trama, en què han estat implicats un seguit d’ex-alts càrrecs, va desviar més d’un milió d’euros a través del consorci públic Turisme Jove.

Actualment Matas és en llibertat, pendent que el govern espanyol li resolgui una petició d’indult per la condemna de nou mesos imposada pel cas Palma Arena.  

Maria Antònia Munar ha de donar explicacions al jutge per un presumpte delicte d’emblanquiment de capital, dins la causa que investiga delictes en la requalificació del polígon de So n’Oms. Abans de la declaració de Munar, declara sobre el mateix cas l’ex-conseller Bartomeu Vicens. Tots  dos són a la presó per uns altres casos de corrupció. 

És possible que Matas i Munar coincideixin aquest matí, ja que tots dos jutjats es troben situats a la mateixa planta de l’edifici de Via Alemanya. Matas té cita a les 10.00, i Munar, a les 11.30. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any