David Fernàndez: ‘Qui ha fet la puta i la ramoneta és Esquerra, no Bildu’

  • El diputat de la CUP defensa la decisió de no anar a les europees i diu que no descarta un govern d'unitat

VilaWeb
Redacció
10.03.2014 - 10:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP David Fernàndez ha defensat avui la decisió del partit de no participar a les eleccions europees dient que la Unió Europea és actualment ‘un consell d’adminstració de lobbies governat per la troika’ i que, per tant, de moment, ‘al Parlament Europeu no hi ha recorregut’. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, Fernàndez ha acusat Esquerra de jugar a l’ambigüitat en les negociacions sobre les possibles coalicions i sobre una possible candidatura conjunta. ‘Qui ha fet la puta i la ramoneta és Esquerra, no Bildu’, ha dit Fernández, quan la conductora del programa, Mònica Terribas, li ha demanat si la indefinció de Bildu a l’hora de decidir les coalicions havia afectat en la decisió final de la CUP. ‘Aquest procés de dilatació ens ha afectat a tots, també a nosaltres’, ha afegit Fernàndez, assenyalant, però, Esquerra, com a màxim responsable.

Sigui com sigui, ha explicat que la CUP sí que farà campanya per a les eleccions, amb el propòsit d’explicar què és la Unió Europea i perquè funciona malament: ‘És un projecte de les elits econòmiques europees en què la democràcia brilla per la seva absència. A més, la tecnocràcia es carrega la mateixa democràcia. Veiem com al sud d’Europa es canvien governs a Itàlia, com es bescanvien presidents a Grècia o com s’imposen modificacions a la Constitució Espanyola de la nit al dia’.

Per una altra banda, Fernàndez ha negat rotundament que la CUP hagués encarregat cap informe sobre el president Mas, en relació a la informació publicada pel diari El Mundo, i ha dit que aquest diari es dedicava ‘a fer guerra bruta contra el procés sobiranista utilitzant les clavegueres de l’estat.

Respecte el procés sobiranista, Fernàndez ha dit que la  CUP no descartava res i que fins i tot no descartava la formació d’un govern d’unitat nacional ‘en cas de determinats factors exògens’.

Escolteu ací l’entrevista sencera:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any