Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  09.03.2014  20:55

Martin Wolf, un gran aliat internacional de l'independentisme català

'Catalunya aniria bé, potser millor que no dins d'Espanya', diu el director associat del Financial Times

Men?ame
 

Aquestes últimes setmanes el diari Financial Times ha publicat un seguit d'informacions, sobretot articles d'opinió, força contundents contra la posició del govern espanyol sobre el referèndum català. I avui ha arribat un dels missatges més contundents, des d'un punt de vista internacional, en favor de la independència de Catalunya. L'ha expressat Martin Wolf, director associat del prestigiós diari econòmic londinenc Financial Times.

En una entrevista que li ha fet el periodista Andy Robinson per a La Vanguardia, Robinson declara que Catalunya seria un estat 'perfectament viable des d'un punt de vista econòmic com a país independent. Més viable que no Escòcia fora del Regne Unit. Econòmicament, Catalunya aniria bé, potser millor que no dins d'Espanya'.

Wolf fa aquesta afirmació perquè considera que els estats petits tenen més avantatges: poden ser més competitius i desenvolupar i consolidar la seva economia i el seu model productiu.

En canvi, troba que Escòcia és molt dependent dels ingressos del petroli, i la despesa pública per cap és més gran a Escòcia que no a la mitjana britànica: 'No crec que això es pogués mantenir gaire temps', diu.

El periodista també veu molt clar que s'hauria de permetre que els catalans poguessin votar en la consulta sobre el seu futur polític. 'Si la majoria aclaparadora dels catalans vol la independència, doncs s'ha d'acceptar. Jo crec en l'autodeterminació. Per això vaig donar suport al referèndum escocès.'

Informació relacionada:

Correctiu d'un ex-cònsol britànic a una diputada del PP que atacava l'independentisme

El Financial Times renya Espanya pel seu 'jacobinisme' i 'postimperialisme'