Notícies

Dilluns  10.03.2014  06:00

Els dos vertiginosos anys de l'ANC, resumits en un vídeo

L'entitat celebra l'aniversari pensant en la gran acció de la Diada d'enguany · Avui fa dos anys es va fer al Palau Sant Jordi de Barcelona l'assemblea constituent de l'ANC

Men?ame
 

Avui fa exactament dos anys que es constituí l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en un acte multitudinari al Palau Sant Jordi de Barcelona. Són set-cents trenta dies en què 'el país ha avançat de manera inequívoca cap a la independència i que es troba, actualment, a les portes d'una consulta per a elegir lliurement el futur --diu l'entitat--. Aquest avenç només pot explicar-se tenint en compte l'organització de les dues mobilitzacions més multitudinàries de la història del país: la manifestació de la diada del 2012 a Barcelona, amb el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa', i la Via Catalana cap a la Independència, el 2013'.

A banda, l'ANC també va organitzar la Marxa cap a la Independència el 2012, pas previ cap a la gran manifestació de la diada que va originar, de retruc, 'la convocatòria d'unes eleccions anticipades i el pas d'un parlament autonomista a un de sobiranista'.

Enguany, amb l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta del 9 de novembre, 'l'ANC prem l'accelerador amb cinc projectes estratègics': 'El país de tots', destinat a ampliar la majoria social favorable a la independència; 'Signa un vot per la independència'; 'El país que volem'; 'De Catalunya al món', i 'De la desobediència a la sobirania'.

I es preveu queel 5 d'abril vinent, quan es farà l'assemblea general anual de l'ANC, l'entitat podria anunciar la gran acció de l'Onze de Setembre d'enguany. ‘Perfilem quin dels projectes ens convé més com a país i per internacionalitzar el procés. Hem de pensar alguna cosa que serveixi per escalfar motors per la consulta i per continuar oferint aquesta imatge al món de poble democràtic i pacífic que simplement vol esdevenir un estat', va dir ahir Carme Forcadell.

L'ANC, explica, té actualment 22.000 membres de ple dret i 17.000 col·laboradors i simpatitzants, 519 assemblees territorials, 57 sectorials i 23 d'exteriors.

Podeu reviure els dos anys de vida de l'ANC a través dels seus canals de vídeos (YouTube i Vimeo) i fotografies.

 

Notícia relacionada:

L'ANC preveu d'anunciar el 5 d'abril l'acció de l'Onze de Setembre d'enguany