Els dos vertiginosos anys de l’ANC, resumits en un vídeo

  • L'entitat celebra l'aniversari pensant en la gran acció de la Diada d'enguany · Avui fa dos anys es va fer al Palau Sant Jordi de Barcelona l'assemblea constituent de l'ANC

VilaWeb
Redacció
10.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui fa exactament dos anys que es constituí l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), en un acte multitudinari al Palau Sant Jordi de Barcelona. Són set-cents trenta dies en què ‘el país ha avançat de manera inequívoca cap a la independència i que es troba, actualment, a les portes d’una consulta per a elegir lliurement el futur –diu l’entitat–. Aquest avenç només pot explicar-se tenint en compte l’organització de les dues mobilitzacions més multitudinàries de la història del país: la manifestació de la diada del 2012 a Barcelona, amb el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’, i la Via Catalana cap a la Independència, el 2013′.

A banda, l’ANC també va organitzar la Marxa cap a la Independència el 2012, pas previ cap a la gran manifestació de la diada que va originar, de retruc, ‘la convocatòria d’unes eleccions anticipades i el pas d’un parlament autonomista a un de sobiranista’.

Enguany, amb l’acord sobre la data i la pregunta de la consulta del 9 de novembre, ‘l’ANC prem l’accelerador amb cinc projectes estratègics’: ‘El país de tots’, destinat a ampliar la majoria social favorable a la independència; ‘Signa un vot per la independència‘; ‘El país que volem’; ‘De Catalunya al món’, i ‘De la desobediència a la sobirania’.

I es preveu queel 5 d’abril vinent, quan es farà l’assemblea general anual de l’ANC, l’entitat podria anunciar la gran acció de l’Onze de Setembre d’enguany. ‘Perfilem quin dels projectes ens convé més com a país i per internacionalitzar el procés. Hem de pensar alguna cosa que serveixi per escalfar motors per la consulta i per continuar oferint aquesta imatge al món de poble democràtic i pacífic que simplement vol esdevenir un estat’, va dir ahir Carme Forcadell.

L’ANC, explica, té actualment 22.000 membres de ple dret i 17.000 col·laboradors i simpatitzants, 519 assemblees territorials, 57 sectorials i 23 d’exteriors.

Podeu reviure els dos anys de vida de l’ANC a través dels seus canals de vídeos (YouTube i Vimeo) i fotografies.

 

Notícia relacionada:

L’ANC preveu d’anunciar el 5 d’abril l’acció de l’Onze de Setembre d’enguany

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any