Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  08.03.2014  16:52

El president del Parlament europeu bloca un informe sobre Catalunya i Escòcia

Martin Schulz hauria intervingut personalment per a evitar que es difongués un estudi legal sobre la futura integració per la via ràpida dels dos països a la UE

Men?ame
 

El president del Parlament europeu, el socialista Martin Schulz, hauria blocat un informe legal sobre si una futura Escòcia (i Catalunya) independent podria unir-se a la UE amb una modificació ràpida dels tractats. Segons que explica el Herald of Scotland, Schulz hauria intervingut personalment a l’hora de prohibir-ne la publicació, pel temor que interferís en el debat independentista.

Amb aquesta mesura, explica el diari, és poc probable que hi hagi alguna opinió formal expressada per qualsevol institució de la Unió Europea sobre l'adhesió d'Escòcia, o Catalunya, a la UE en cas d'independència.

El Herald ja va explicar el mes passat que la comissió d’afers constitucionals del Parlament europeu havia encarregat un dictamen assessor dels seus propis advocats sobre com Escòcia podria incorporar-se per la via ràpida a la UE.

Schulz exerceix un gran poder a Estrasburg com a president del parlament i també és el principal candidat a substituir l'actual president de la Comissió, el popular José Manuel Barroso, a les eleccions del mes de maig.