Multitudinària targeta roja a Fabra per a exigir-ne la dimissió

  • Societat civil, partits i sindicats es van concentrar ahir a València i Castelló

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les polítiques públiques del govern d’Alberto Fabra, el menyspreu i les agressions a la llengua, el tancament de RTVV i les emissions de TVC i Catalunya Ràdio han portat una bona part de la societat valenciana a dir que ja no aguanta més. Per això la gent s’ha organitzat i ha sumat forces. Ahir al vespre es va fer la primera acció, simultàniament a Castelló i València, per demanar que el govern dimitís i convoqués eleccions avançades. Milers de ciutadans es van concentrar per ensenyar targetes roges a Fabra a les places de la Mare de Déu de València i de Maria Agustina de Castelló.

‘El PP ha portat el país a una situació absolutament insuportable. No podem callar. La societat valenciana està prou rebolicada’, deia a VilaWeb la portaveu del moviment, Rosa Solbes. Després de denunciar el ‘gran dèficit democràtic en el debat públic i al parlament’, va afegir: ‘Tenen majoria absoluta, o més ben dit, absolutista, però governen per a una minoria.’ 

Els manifestants van sortir ahir des de des de diversos punts de la ciutat en columnes que es van unir a la plaça. A València, es va organitzar un espectacle presentat per actors valencians i es van llegir missatges dels diferents convocants i d’organitzacions. També es va llegir un manifest que portava per nom ‘Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot’ (vers del poeta Vicent Andrés Estellés). Després del manifest, Al Tall va fer una petita actuació en acústic.

El manifest remarcava la difícil situació del País Valencià a tots els nivells a causa del model econòmic, social, cultural i polític del partit en el govern de la Generalitat Valenciana. Es recordava el model d’especulació impulsat durant els anys de la bombolla immobiliària, l’infrafinançament, la pèrdua de les caixes d’estalvi, el tancament de Ràdio Televisió Valenciana o la ‘prohibició’ de TV3 i Catalunya Ràdio.

‘A partir d’ara o s’imposa un canvi amb majúscules, una inflexió enèrgica o el nostre futur consistirà en un retrocés de conseqüències imprevisibles que ens retornaria a la llarga nit del franquisme’, deia el manifest.

Formen part de la iniciativa les entitats Acció Cultural del País Valencià , Ca Revolta, Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet, Valencians pel Canvi; els sindicats La Unió de Llauradors i Ramaders, CCOOPV, UGTPV, Intersindical Valenciana així com Plataforma en defensa de la llei de la dependència, Coordinadora Discapacitat i Dependència, ACDESA-PV, ACICOM, Plataforma per l’Ensenyament Públic, Salvem el Cabanyal, Federació de Dones Progressistes, Mildenou, Comité d’Empresa RTVV, PAH, Grup per a la recuperació de la memòria històrica, Comissió cívica per un hospital digne a Campanar, Coordinadora de Plataformas en Defensa de las Personas Desempleadas i els partits polítics Compromís, EUPV i PSPV-PSOE.

Informació relacionada: 

Rosa Solbes: ‘Ara cal expulsar Fabra, no pararem’

Societat civil, oposició i sindicats fan front comú contra Fabra

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any