Juncker és el candidat del PP europeu a la Comissió

  • Rajoy va intervenir ahir al congrés per a defensar 'la integritat dels estats nacionals' · L'organització es va equivocar en projectar el nom del president espanyol

VilaWeb
VilaWeb
ACN
08.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP europeu ha escollit Jean-Claude Juncker, ex-president de Luxemburg i ex-president de l’Eurogrup, com a candidat a les eleccions europees i possible substitut de José Manuel Durao Barroso al capdavant de la Comissió Europea. Juncker ha guanyat per 382 vots al francès Michel Barnier, actual comissari de Serveis Financers, que n’ha obtingut 245. Juncker era també el candidat favorit del PP espanyol.

Juncker és l’elecció ‘ideal’ per presidir la Comissió Europea. Aquesta és la valoració d’UDC al nomenament de l’ex-primer ministre luxemburguès per encapçalar la candidatura del Partit Popular Europeu (PPE). ‘Juncker és un europeista de cap a peus, amb una clara visió política del present i del futur de la UE’, expliquen Salvador Sedó i Francesc Gambús, els dos representants d’Unió al congrés del PPE que s’ha fet a Irlanda. A través d’una nota, Sedó i Gambús destaquen el compromís de Juncker amb l’Europa social i l’economia social de mercat. A més, valoren especialment que provingui d’un país petit, com a garantia de ‘flexibilitat i visió política’.

‘La integritat dels estats nacionals’

Per la seva banda, el president espanyol, Mariano Rajoy, va defensar ahir ‘la integritat dels estats nacionals’ com un dels principis del Partit Popular Europeu. En el seu discurs al congrés del PP europeu a Dublín, Rajoy va dir en una referència indirecta a Catalunya, que aquest era un dels principis que els populars volien ‘aquí i a tot el món’. ‘Estic convençut que aquest partit serà capaç de transmetre un missatge clar a favor de la UE, continuar la feina en els nostres països i defensar els principis en què creiem, que són: la pau, la convivència, la llibertat, els drets humans i la integritat dels estats nacionals’, va defensar Rajoy.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any