La CUP descarta de presentar-se a les eleccions europees

  • Ho ha decidit el consell polític aquest cap de setmana · Prèviament, havia fet un procés de debat intern

VilaWeb
Redacció
10.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) no participarà en les eleccions europees del 25 de maig. Aquest cap de setmana a Cervera s’ha reunit el consell polític, màxim òrgan de deliberació i decisió política entre assemblees nacionals, i ho ha descartat. Fins ara hi havia oberta la possibilitat d’una coalició amb Bildu, BNG i NOS-Unidade Popular.

La CUP ha pres aquesta decisió després d’unes quantes setmanes de debat intern i de consultar-ho amb el moviment popular del país a través d’un cinquantena d’assemblees obertes.

La CUP diu en un comunicat que no ha observat ‘una demanda específica de la majoria de l’esquerra independentista ni dels moviments populars a l’hora d’intervenir al parlament europeu’. I afegeix: ‘La Unió Europea és un espai antidemocràtic que imposa la privatització dels serveis públics, la dictadura del deute i la preservació del interessos del capital i dels estats.’

El comunicat acaba dient que la CUP continuarà prioritzant la tasca política basada ‘en l’impuls d’iniciatives populars àmplies orientades a reforçar el projecte de la unitat popular’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any