El creador del bitcoin, descobert?

  • El setmanari Newsweek diu que ha localitzat l'enginyer informàtic Satoshi Nakamoto a Los Angeles

VilaWeb
Redacció
06.03.2014 - 18:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La revista Newsweek ha publicat un extens article en què revela la suposada identitat de Satoshi Nakamoto, considerat l’enginyer informàtic que hi ha al darrere de la moneda virtual bitcoin. Era envoltat de nombroses llegendes i, de fet, molta gent creia que el nom era un pseudònim. Segons Newsweek, pot ser que no hi hagi tant de misteri i es tracti d’un enginyer nord-americà d’origen japonès, de seixanta-quatre anys, que viu a Los Angeles.

L’article relata la rocambolesca manera com es va descobrir la suposada identitat del pare dels bitcoins i recull algunes frases seves amb què pot sembla que reconeix que ell va llançar la proposta de nou pàgines que va derivar en la moneda virtual, el 2008: ‘Ja no hi estic involucrat i no en puc parlar. S’ha traspassat a una altra gent. Ells ara hi són al capdavant, ja no hi tinc cap connexió.’

Newsweek detalla algunes notes biogràfiques de Nakamoto, obtingudes de converses amb familiars seus o de gent que treballa amb ell. Nakamoto va néixer el 1949 a Beppu (Japó) i a deu anys es va traslladar a Califòrnia amb la mare i els germans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any