Els contactes ‘discrets’ d’Albert Rivera amb la casa reial espanyola

  • El dirigent de Ciutadans explica en el seu llibre una reunió amb Felipe de Borbó de l'any passat

VilaWeb
Redacció
06.03.2014 - 14:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ciutadans té 9 diputats dels 135 del Parlament de Catalunya, però la seva presència mediàtica a Espanya és molt notable. El president del partit, Albert Rivera, participa en programes informatius i tertúlies de diversos mitjans de comunicació. Rivera viatja sovint a Madrid, i aquest darrer any va arribar a reunir-se amb l’hereu de la corona espanyola, Felip de Borbó. Ho reconeix ell mateix en el llibre ‘Juntos Podemos’ (Espasa), que acaba de publicar. La web vozpopuli.com ha fet un buidatge de les pàgines del llibre en què Rivera parla de la seva sintonia amb la casa reial espanyola.

‘Acostumo a viatjar dues vegades o tres a Madrid per a reunions de feina, participar en taules rodones, impartir conferències o atendre mitjans de comunicació. Però el 22 d’abril de 2013 vaig arribar a Madrid per un motiu completament diferent: tenir una reunió amb el príncep d’Astúries. Com acostumo a fer, vaig viatjar amb AVE i quan vaig arribar a l’estació d’Atocha em va recollir un cotxe que em portà al palau de la Zarzuela’, relata Rivera.

Després diu que no era pas la primera vegada que visitava la residència de la família reial espanyola perquè ‘uns quants mesos abans’ havia tingut una discreta reunió amb el cap de la casa del rei, Rafael Spottorno, qui, per cert, recentment va tenir un lloc en la taula presidencial d’un esmorzar informatiu que va fer Rivera a la capital espanyola.

Rivera explica que en aquella reunió Felipe de Borbó ‘volia saber l’opinió d’una nova formació, nascuda al segle XXI, sobre la situació política a Espanya en conjunt i de Catalunya en particular’; que la reunió va durar dues hores i que va dir al fill del rei espanyol que ‘calia obrir una nova etapa política i democràtica que il·lusionés els ciutadans, modernitzar les nostres institucions i administracions públiques i fer democràtiques urgents’. I sobre el procés sobiranista, explica en el llibre que li va dir que ‘un projecte comú espanyol i atractiu’ seria el millor antídot ‘contra els intents de destruir la convivència i la unió’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any