Els jutges pro-consulta denuncien la publicació de les seves fotos del carnet d’identitat a La Razón

  • Per la vulneració de dades de caràcter personal

VilaWeb
Redacció
04.03.2014 - 10:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La conspiració dels 33 jutges sobiranistes’, era el títol d’una informació d’ahir al diari La Razón, que incloïa les fotografies de tots els jutges que el mes passat van subscriure un manifest defensant la legalitat del referèndum del 9 de novembre. En la doble pàgina del diari editat per José Manuel Lara es pot comprovar que la gran majoria de les fotografies, vint-i-nou de trenta-tres, són de carnet d’identitat. Per això tots aquests jutges van presentar ahir al vespre una demanda contra els responsables d’haver publicat aquestes fotografies extretes de documents personals. I els responsables poden ser del diari o bé de la policia o del Ministeri d’Interior espanyol.

La demanda es presenta per la vulneració del dret de privacitat de dades de caràcter personal.

Els magistrats recorden que els jutges no tenen pas accés directe als documents d’identitat, i que solament n’hi té el personal que treballa directament amb aquesta mena de documentació, és a dir, funcionaris del cos de la policia espanyola o del Ministeri d’Interior.

El text de la informació, publicada en la secció ‘Punt de mira’, acaba dient: ‘El poder judicial no pot posar-se de perfil amb aquells que esperonen un atemptat contra la legalitat i la convivència.’


Informació relacionada:

Entrevista a Daniel Bartomeus:Ja n’hi ha prou de dir que el referèndum és il·legal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any