Ernest Maragall, número dos de la llista d’ERC a les europees

  • El dirigent de Nova Esquerra Catalana farà tàndem amb l'independent Josep-Maria Terricabras

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ernest Maragall, dirigent de Nova Esquerra Catalana i ex-dirigent del PSC, serà el número dos de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions europees del 25 de maig. Maragall, que va ser conseller d’Educació durant el segon tripartit, compartirà la capçalera de la llista amb l’independent Josep-Maria Terricabras, que l’encapçalarà.

L’executiva d’ERC va donar ahir el vist-i-plau a la proposta de col·laboració amb NEC i va informar que el pacte no es limitaria a les eleccions europees, sinó que aniria més enllà: ‘Respon a la voluntat d’ampliar i sumar un ampli consens des de l’esquerra basat en dos eixos: justícia social i el dret irrenunciable dels ciutadans catalans de decidir el futur del país, explicitat en la consulta del 9-N.’

Així mateix, Esquerra Republicana de Catalunya va confirmar que tenia converses per a ampliar aquest espai i ‘enfortir el projecte de l’esquerra nacional’ amb la incorporació de Toni Comín, impulsor de l’associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, entre més.

‘Sumar forces en defensa del dret a decidir’

En declaracions a Catalunya Informació, Ernest Maragall ha detallat que el pacte de Nova Esquerra Catalana amb ERC respon ‘al moment polític que viu Catalunya i a la necessitat de sumar forces en defensa del dret a decidir’. ‘Es tracta de tirar endavant un projecte propi però també de respondre a una situació de país i a una determinada expectativa que els ciutadans posen en aquestes eleccions europees i en el procés català en el seu conjunt’, ha assegurat Maragall. ‘Creiem oportú que una referència del socialisme catalanista com el que nosaltres intentem representar estigui present a les europees i ho faci de la mà del catalanisme popular i republicà que ERC representa més que dignament’, ha afegit l’ex-dirigent socialista.

Maragall ha marcat l’entesa en un procés de confluència de les esquerres a Catalunya. “I aquest pacte entre NEC i ERC n’és un evident avenç, una concreció però que s’hauria d’ampliar amb altres components de les esquerres catalanes com ICV-EUiA, les CUP o tots els ciutadans que avui estan organitzats i malden per transformar-se en un partit polític, si pot ser majoritari”, ha reflexionat en veu alta Maragall, que també ha obert la porta al líder de l’associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, Toni Comín. “Tots som necessaris i benvinguts”, ha reblat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any