Castelló de Rugat acull una nova assemblea veïnal contra la planta de la Pobla del Duc

  • A les Escoles Velles, a les 19.30

VilaWeb
Redacció
03.03.2014 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment assembleari que coordina l’oposició comarcal al projecte d’instal·lació d’una planta de tractament de residus animals a la Pobla del Duc torna a convocar un acte públic. Serà aquest divendres 7 de març, en aquesta ocasió a les Escoles Velles de Castelló de Rugat. L’acte començarà a les 19.30 amb una xarrada indormativa, després de la qual es farà l’assemblea participativa.

L’última reunió d’aquest moviment veïnal es va celebrar el 14 de febrer passat, a la Pobla del Duc. D’aquella trobada en va eixir la decisió de publicar un document informatiu. El full (pdf) conté informació sobre què és i com funciona l’assemblea de veïns de la comarca, i ressalta la seua finalitat d’exigir la paralització del projecte. A més, detalla els perjudicis que causaria la implantació d’aquesta indústria, entre els quals fa referència a possibles contagis i afeccions en la salut de persones i d’animals, a la contaminació dels sòls, riu i aqüífers, i a la pèrdua de valor turístic per a la comarca.

El document repassa també el procés que s’ha seguit fins ara en els tràmits per a aprovar-lo, ‘ple d’irregularitats’ per la manca d’informació al veïnat de la Pobla del Duc, per ‘falsejar’ el pla de participació pública i per la declaració del projecte com a Bé d’Interés Comunitari ‘sense els informes d’impacte ambiental necessaris’. També denuncia que la zona escollida per a construir la planta és geològicament inestable amb risc d’inundació.

Notícies relacionades:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any