L’Idescat podria cedir el cens per fer la consulta del 9 de novembre

  • Frederic Udina defensa que l'organisme que dirigeix ha de ser 'una estructura d'estat perquè les administracions necessiten aquesta informació'

VilaWeb
Redacció
03.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), Frederic Udina, no descarta que aquest organisme cedeixi el cens per a fer la consulta el 9 de novembre. En declaracions a La Xarxa, va explicar ahir que l’Idescat tenia la informació del cens municipal, però va recordar que hi havia una llei en tràmit al parlament que diria quin organisme i per quin mecanisme aquesta informació es faria servir. També remarcà que l’organisme que dirigia es guiaria per les lleis que aprovés el Parlament de Catalunya. A més, va defensar que l’Idescat havia de ser una estructura d’estat perquè les administracions necessitaven aquesta informació.

Escolteu les declaracions:

Frederic Udina va remarcar ahir que les dades que processava l’Idescat eren molt importants per a decidir les polítiques, per a decidir on es fan les inversions o on s’apliquen els ajuts’. I va afegir: ‘Volem que l’Idescat sigui el lloc on hi hagi la informació que necessiten totes les administracions per a poder planificar i executar polítiques.’

Un decret de reestructuració

Sobre el decret d’organització i funcionament de l’Idescat aprovat la setmana passada per actualitzar-ne l’estructura i adaptar-la a un nou model de producció estatística, Frederic Udina va assegurar que eren canvis d’orientació metodològica. Va dir que es tractava de posar el focus de la producció estatística en la informació administrativa i no pas en les enquestes, ‘que són molt útils a vegades però són molt cares i molt lentes’.

Udina va subratllar que la voluntat de l’Idescat era ‘concentrar molta informació d’origen administratiu, de la Generalitat, dels ajuntaments, de les diputacions o en part del govern espanyol’. Així mateix, va remarcar que aquesta informació concentrada permetia de tenir un coneixement del territori, de les empreses, de les persones i, doncs, planificar què faltava. A més, va dir que era informació que ja existia i que era més accessible i menys cara de produir que els sondatges.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any