Es mor als 66 anys l’escriptora Ana Maria Moix

  • La novel·lista i poeta va ser la musa de la 'Gauche Divine' · Era germana de Terenci Moix

VilaWeb
Redacció
01.03.2014 - 09:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La novel·lista i poeta Ana María Moix, germana de Terenci Moix, ha mort aquest divendres a la seva Barcelona natal als 66 anys després a causa d’un càncer. Coneguda com la ‘nena Moix’, va ser l’única veu femenina de la ‘Gauche Divine ‘ barcelonina i també l’única dona representada a l’antologia ‘Nueve novísimos poetas españoles’. El 1985 i el 1995 va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona i el 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi. Segons fonts funeràries, la capella ardent de l’escriptora s’instal·larà aquest diumenge al Tanatori de les Corts i la cerimònia del funeral se celebrarà dilluns a les dotze del migdia.

Ana Maria Moix és autora d’una obra literària extensa, de de la novel·la, la poesia, la literatura infantil i l’assaig. També va ser editora i traductora. Va estar vinculada al moviment d’intel·lectuals de Barcelona als anys 60 i 70, una generació d’intel·lectuals com Carlos Barral, Esther Tusquets, Gil de Biedma, Josep Maria Castellet, Pere Gimferrer, els germans Goytisolo, Juan Marsé, Manolo Vázquez Montalbán, Félix de Azúa i Ana María Matute, entre d’altres.

Entre les seves obres destaquen les novel·les ‘Julia’ i ‘Walter ¿por qué te fuiste?’, ‘Ese chico pelirrojo a quien veo cada día’, ‘Las virtudes peligrosas’ i ‘Vals negro’; els poemaris ‘Baladas del dulce Jim’, ‘Call me stone’ i ‘No time for flowers’, i el llibre infantil ‘La maravillosa colina de las edades primitivas’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any