Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  28.02.2014  16:10

Autor/s: ACN

Un pas més per a la imposició de la LOMCE el curs vinent

El govern espanyol garanteix els terminis d'implantació previstos amb l'aprovació dels decrets de Primària i FP

Men?ame
 

El govern espanyol ha fet un pas més per a la imposició de la LOMCE després que el consell de ministres hagi aprovat els decrets que regulen 'els aspectes específics' de l'Educació Primària i de la Formació Professional Bàsica a la Llei per a la Millora de la Qualitat Educativa. Així ho ha anunciat la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha remarcat que aquests decrets constitueixen 'els dos primers desenvolupaments reglamentaris de la LOMCE i es garanteix així el calendari d'implantació a partir del pròxim curs acadèmic'.

Soraya Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions durant la conferència de premsa posterior a la reunió del govern espanyol en què ha recordat que la reforma educativa s'implantarà inicialment en els cursos primer tercer i cinquè de Primària i al conjunt de la FP bàsica.

Pel que fa al Reial Decret de Primària, la vice-presidenta espanyola ha assegurat que les assignatures es dividiran en tres blocs d'acord al repartiment de les competències entre l'estat espanyol, les CCAA i els centres escolars. De manera que, l'estat espanyol serà el responsable de les assignatures troncals (Llengua, matemàtiques, ciències de la Natura, Ciències Socials i Llengua Estrangera) i les comunitats autònomes del desenvolupament curricular.

'Hi ha dues avaluacions importants', ha remarcat Sáenz de Santamaría durant la seva exposició. 'La primera d'elles a tercer de batxillerat per a la detecció precoç dels problemes que puguin tenir els alumnes mentre que l'altra es farà al final de l'etapa de primària i serà de caràcter orientatiu'.

Pel que fa al desenvolupament curricular de la Formació Professional Bàsica, la vice-presidenta espanyola ha subratllat que s'han creat nous cicles per tal que els alumnes 'completin els seus estudis'. Es tracta d'una nova trajectòria formativa accessible a tots els estudiants que mostrin els seu interès per titulacions de formació professional.