L’ex-consellera valenciana de Turisme Angélica Such renuncia a l’escó de les corts

  • És encausada en el cas Gürtel

VilaWeb
ACN
28.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-consellera de Turisme del govern de Francisco Camps, Angélica Such, ha presentat aquest dijous la seva renúncia a l’acta de diputada a les Corts Valencianes, segons que han confirmat fonts del parlament valencià. Such ha presentat la renúncia per escrit el mateix dia que el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, hagi assegurat que han de quedar “fora de la vida política” tots aquells que estiguin implicats en processos judicials. Angélica Such està acusada de prevaricació i pendent de judici pels contractes de la Generalitat Valenciana amb empreses de la ‘Gürtel’ per a l’organització del pavelló valencià a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) dels anys 2008 i 2009.

L’altra ex-consellera de Turisme acusada i pendent de judici, Milagrosa Martínez, ex-presidenta de les Corts Valencianes i actual alcaldessa de Novelda (Vinalopó Mitjà) no s’ha pronunciat encara sobre les afirmacions d’Alberto Fabra.

Martínez està acusada de prevaricació administrativa, malversació, tràfic d’influències i suborn passiu per haver rebut presumptament un rellotge valorat en 2.400 euros. El fiscal demana per a ella 11 anys de presó i 34 d’inhabilitació mentre que per a Such reclama 9 d’inhabilitació.

El judici per aquesta peça separada número 3 del ‘cas Gürtel’ que s’instrueix al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià arrencarà el pròxim 31 de març,. A banda de les exconselleres de Turisme, Martínez i Such, hi ha 11 imputats més entre els quals es troben Francisco Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo (dirigents de les empreses de la trama Gürtel) i l’expresident valencià Francisco Camps, citat com a testimoni.

S’investiga si els responsables de les empreses varen influenciar membres de l’administració valenciana per aconseguir les adjudicacions de l’organització del pavelló de la fira de Turisme Fitur amb plecs de condicions favorables per a les seves empreses.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any