Meena, un dibuix animat, canvia l’actitud de l’Àsia del sud envers les xiques

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
20.02.2014 - 11:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa només dues dècades, l’estatus de moltes dones d’alguns països de l’Àsia del sud era baix. A moltes xiques de les àrees rurals no se’ls permetia estudiar. Inevitablement es casava les xiques tan prompte com creixien, així que per a què estudiar? A casa els xics obtindran el millor menjar i les xiques les sobres.

Però aquesta actitud tan discriminatòria ha canviat moltíssim, en part gràcies a un dibuix animat [en].

El personatge de ficció Meena [en] protagonitza un programa de televisió homònim de l’Àsia meridional. Promoguts per UNICEF [en], Meena i el seu programa de televisió són molt populars a la zona. UNICEF ha desenvolupat la Iniciativa Comunicativa de Meena (MCI) [en] com un projecte de comunicació destinat a canviar les percepcions i el comportament que obstaculitzen la supervivència, protecció i desenvolupament de les xiques d’Àsia del sud.

Bangla Desh va ser el primer país que conegué Meena [en] quan una pel·lícula sobre la seua lluita per a anar a l’escola es va emetre a la televisió nacional de Bangla Desh (BTV) el 1993. Els personatges secundaris de les seues històries són, entre altres, Raju, el germà de Meena, i el seu lloro Mithu.

Podeu llegir la resta de l’article ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any