Veneçuela experimenta una escalada de la violència mentre continuen les protestes

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
27.02.2014 - 10:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després que el president Nicolás Maduro anunciara en una cadena nacional que prendria mesures especials a l’estat de Táchira per controlar les protestes, els internautes de diverses ciutats van començar a informar de situacions irregulars amb les forces policials, l’exèrcit i grups de civils armats que es desplacen en motocicletes. 

Veneçuela travessa una crisi política, econòmica i social que ha fet que milers de ciutadans isquen als carrers per manifestar el seu descontent amb l’actual govern. Els veneçolans porten més d’una setmana submergits en una onada de fortes protestes que, a 20 de febrer, ja havien deixat quatre morts i centenars de ferits i detinguts. 

Durant el proppassat dimecres 19 de febrer, manifestants i testimonis van fer servir Twitter i Facebook com a plataforma per tal de denunciar la repressió exercida pels cossos de seguretat en els darrers dies. Això, tanmateix, no és cap novetat. Un vídeo, elaborat per la unitat d’investigació del diari Últimas Noticias, que de seguida va esdevenir viral, ubicava membres de la policia política (Sebin) en el lloc i l’hora en què es van produir les primeres morts el passat 12 de febrer.

Llegiu la resta de l’article ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any