Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  26.02.2014  09:11

S'ha mort el guitarrista Paco de Lucía

Ha tingut un atac de cor quan era amb la seva família a Mèxic

Men?ame
 

El músic Paco de Lucía s'ha mort avui a seixanta-sis anys a causa d'un atac de cor. N'informa el diari ABC, segons el qual el guitarrista era a Mèxic amb la seva família. De Lucía ha estat un dels guitarristes més virtuosos del flamenc, i ha reeixit a fusionar-lo amb estils diferents, com el clàssic i el jazz.

El 1973 va publicar el primer disc. Es féu acompanyar ens aquells moments per percussionistes, cosa que l'allunyava del flamenc més clàssic i hi donava un aire renovador. El 1976, amb el disc 'Almoraima', va adquirir renom internacional. Hi homenatjava els clàssics i li serví per a ser considerat un dels millors autors de flamenc i, de fet, un dels millors guitarristes de tots els temps.

Durant els anys setanta va fer una desena d'enregistraments amb el cantant de flamenc Camarón de la Isla. La seva popularitat es va estendre per tot el món amb les col·laboracions amb grans guitarristes, com ara John McLaughlin, Al Di Meola i Larry Coryell, amb qui va experimentar la fusió de flamenc i jazz en discs tan cèlebres com 'Passion, Grace and Fire', a final dels setanta.