Samsung presenta l’esperat Galaxy S5, resistent a l’aigua i a la pols

  • A més, incorpora a la pantalla un lector d'empremtes digitals

VilaWeb
Redacció
24.02.2014 - 22:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El gegant coreà Samsung ha presentat avui al Mobile World Congress en un acte multitudinari el nou mòbil de gamma alta de la companyia, el Galaxy S5. Les característiques més significatives del nou i espectacular dispositiu són la seva rapidesa a l’hora d’executar operacions i, sobretot, que és resistent a l’aigua i a la pols. Ja fa setmanes que la companyia havia anunciat l’acte d’avui amb un títol prou revelador: ‘Unpacked 5.’

Una altra de les principals característiques del nou dispositiu i que el diferencia del model anterior, el Galaxy S4, és la incorporació d’un sensor biomètric semblant al de l’iPhone 5S i que actua com lector d’empremtes digitals per a desblocar la pantalla. A banda, Samsung manté la seva estratègia de portar al mòbil l’estil de vida amb aplicacions de salut i amb dos nous accessoris, la polsera ‘Gear Fit’, amb pulsòmetre i pantalla tàctil, corretja intercanviable i el rellotge ‘Gear 2’, que interaccionen amb el mòbil, i tots dos són resistents, també, a la pols i a l’aigua.

La càmera també ha millorat respecte la versió anterior: és més sensible i incorpora una nova funcionalitat, Selective Focus, per reenfocar la imatge un cop ja sigui presa. L’aspecte respecte el model anterior canvia poc: mentre el Galaxy S4 tenia unes dimensions de 136,6 x 69,8 x 7,9 mil·límetres (i un pes de 130 grams), el Galaxy S5 és un xic més gran (142.0 x 72.5 x 8.1) i pesa 145 grams.

Per una altra banda, el nou dispositiu té una pantalla QHD de 2.560 x 1.600 píxels i de 5,1 polzades, 3 GB de RAM, càmera de 16 megapíxels i un processador octa-core Exynos 6 o quad-core Snapdragon 805 de Qualcomm. Funciona amb el sistema Android 4.4.2 Kit Kat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any