Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.02.2014  06:00

S'ha mort el poeta Joan Vergés a l'edat de vuitanta-cinc anys

Justament ahir li havien de fer un homenatge, que es va mantenir

Men?ame
 

El poeta Joan Vergés es va morir ahir a migdia a casa seva, a Barcelona. Tenia vuitanta-cinc. Precisament ahir la Institució de les Lletres Catalanes li volia retre un homenatge, que es va mantenir. En l'acte, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs (Twitter), va glossar emocionada la figura de Vergés.

Vergés es va llicenciar en medicina i cirurgia l'any 1956 i va exercir com a metge homeòpata des de molt jove. Va publicar les seves primeres poesies dins l'Antologia poètica universitària', l'any 1949. Va guanyar l'any 1958 el premi de poesia inèdita de Cantonigròs amb el recull titulat 'Cançons i altres poemes' que es van publicar en el seu primer llibre de poemes, 'Soledat de paisatges' (1959).

També va aconseguir el premi Joan Salvat-Papasseit l'any 1965 per l'obra 'El gos'; el premi Carles Riba de poesia l'any 1968 per 'La vida nova' i el premi Recull-Maria Ribas i Carreras de poesia l'any 1986 per 'Com un bosc silenciós'. Vergés va publicar l'any 1994 'Ara és trist' i una antologia poètica l'any 2006 i dos anys després, 'Com un bosc silenciós'.

Un seguit de cantautors van musicar poemes seus: Maria del Mar Bonet ('Comiat a un amor adolescent'), Ovidi Montllor ('Petita i blanca'), Quimi Portet ('Em dius que el nostre amor'), Toti Soler ('Amiga callada' o 'No ploro més') i Joan Manuel Serrat ('El vell').