Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.02.2014  06:00

WhatsApp inclourà trucades de veu abans de l'estiu

Mark Zuckerberg i Jan Koum, grans reclams en l'inici del Mobile World Congress

Men?ame
 

Dijous es va saber que Facebook compraria el servei de missatgeria WhatsApp per 13.800 milions d'euros. I ahir els dos principals artífexs de l'operació, el nord-americà Mark Zuckerberg i l'ucraïnès Jan Koum, van coincidir com a ponents en la primera jornada del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. Koum ja va anunciar una gran novetat de l'aplicació: abans de l'estiu disposarà d'un servei de trucades de veu per internet.

Koum va repassar les principals xifres de negoci de WhatsApp, una aplicació mòbil de missatgeria instantània que utilitzen més de 400 milions d'usuaris. Amb només una cinquantena de treballadors, la companyia situada a Santa Clara (Califòrnia) ha revolucionat el sector de la missatgeria fins a despertar l'interès d'un gegant d'internet, Facebook, que ha acabat adquirint la firma creada per Jan Koum i Brian Acton.

El creador de WhatsApp també va assegurar que l'aplicació de missatgeria instantània no modificaria la política de privadesa dels usuaris del servei, un dels aspectes de la compra que ha suscitat més controvèrsia. Durant la intervenció, Koum va apuntar que WhatsApp es mantindria com un servei independent de Facebook.

El cofundador de WhatsApp va participar en la conferència acompanyat del president i conseller delegat de Millicom, Hans-Holger Albrecht, el conseller delegat de Kalao Corporation, Sirgoo Lee,i el conseller delegat de VimpelCom, Jo Lunder. Koum va reflexionar sobre els avenços de la tecnologia mòbil i recordà que ell i Acton havien fundat WhatsApp fa justament cinc anys i que en aquest període de temps l'aplicació ha viscut un auge molt accelerat.

Grans noms i també grans xifres

GSMA, l'entitat organitzadora del saló mundial de la telefonia mòbil, preveu que fins dijous hi passaran 75.000 professionals, 3.000 més que no pas l'any passat. La xifra, si s'acaba confirmant, representarà un rècord d'assistència dels nou anys que s'ha fet a Barcelona. Es calcula que els milers d'assistents hi deixaran 340 milions d'euros (un 4% més).

Més xifres del congrés, que porta per lema 'Creating what's next' ('Crear el futur'): s'hi han inscrit 1.700 empreses, repartides en els 94.000 metres quadrats disponibles del recinte Gran Via.