Reding reclama a Espanya que negociï amb Catalunya sense condicions prèvies

  • La vice-presidenta de la Comissió Europea va participar ahir en un debat a Barcelona · El públic li demanà insistentment que justifiqués la posició de la Comissió sobre la independència

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, va participar ahir en un acte a Barcelona. El debat es va poder seguir per internet i hi participaren uns centenars de persones en directe, a la Pedrera. Després de la intervenció de Reding es va obrir un col·loqui amb els assistents, que, insistentment, li van demanar explicacions sobre l’actitud de la Comissió Europea, refractària al referèndum i a la independència de Catalunya. 

Reding s’estimà més fer una resposta general i esquivar la majoria de les preguntes, dient que no li tocava d’entrar en el debat. Però en la intervenció més completa va dir, referint-se als governs espanyol i català: ‘Feu tant com calgui per a resoldre aquest problema, sense nocions preconcebudes. I això ho dic per a totes dues bandes.’ És la primera vegada que la Comissió Europea demana al govern espanyol que no posi entrebancs, com pot ser la constitució, a una possible negociació amb el govern català.

Reding, de tota manera, va insistir que si es proclamava la independència Catalunya quedaria fora de la Unió, tot i repetir unes quantes vegades que volia Catalunya dins la Unió Europea i no pas fora.

Al final del debat, els assistents van votar si pensaven que la Unió Europea escoltava la veu dels ciutadans o no. El resultat fou d’un 53% de nos, cosa que va causar una aparent sorpresa en la vice-presidenta de la Comissió Europea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any