Jutges per la Democràcia defensa el manifest dels magistrats pel dret de decidir

  • Critiquen que el Consell General del Poder Judicial hagi admès a tràmit la denúncia de Manos Limpias

VilaWeb
ACN
21.02.2014 - 18:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les opinions de la trentena de jutges que afirmen que el dret de decidir és possible dins la constitució espanyola ‘no encaixen de cap manera en la falta disciplinària que ha estat denunciada’. Ho diu en un comunicat l’entitat Jutges per la Democràcia, que critica així que el sindicat ultradretà Manos Limpias hagi denunciat el manifest d’aquests jutges i magistrats al Consell General del Poder Judicial. Jutges per la Democràcia considera que el manifest és ‘una mostra de l’exercici de la llibertat d’expressió’ que ‘també assisteix qualsevol magistrat’.

Per a aquesta associació de jutges, es detecta ‘de manera molt clara’ que no es vulnera cap deure de fidelitat a la constitució. I per això considera ‘especialment criticable’ que el CGPJ hagi remès el manifest denunciat al promotor d’Acció Disciplinària.  

Les opinions expressades al manifest dels jutges catalans s’han de discutir ‘a través del debat jurídic corresponent’, i subratlla que no resulta ‘admissible’ cap mena ‘d’intimidació institucional’, tal com pot ser ‘la incoació de les esmentades diligències’.

Els membres de Jutges per la Democràcia acaben el comunicat assegurant que rebutgen mesures que limitin ‘de manera injustificada’ la llibertat d’expressió d’aquells que integren la judicatura, i subratllen que donen suport al dret que s’emetin opinions ‘sense que tinguin com a resposta cap mena de pressió per part de l’òrgan de govern judicial’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any