Neix l’editorial Sembra Llibres, amb voluntat de ‘construir una comunitat de lectors per a un país desacomplexat’

  • La primera novel·la de Xavi Sarrià, 'Totes les cançons parlen de tu', i 'Vertigen', d'Esperança Camps i Empar Marco, inauguren el catàleg d'aquest projecte de Joan Carles Girbés

VilaWeb
ACN
21.02.2014 - 17:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editorial valenciana Sembra Llibres neix ‘amb voluntat de crear una comunitat de lectors’ per a ‘un país desacomplexat’. Així l’ha definida el seu responsable, l’editor Joan Carles Girbés, que en una conferència de premsa de presentació ha avançat que la primera novel·la de Xavi Sarrià inaugurarà el catàleg el 14 de març. La segona referència de Sembra serà la novel·la ‘Vertigen’, de l’escriptora i periodista Esperança Camps i de la corresponsal de TV3 al País Valencià, Empar Marco, que també debuta en la ficció.

‘Som una petita editorial que volem que cada llibre siga gran’, ha dit Girbés durant la presentació del nou projecte editorial aquest divendres a la Societat Coral El Micalet de València. L’editor ha explicat que la voluntat de Sembra Llibres és la de crear ‘una comunitat interactiva de lectors’ perquè’ ja no té sentit adreçar-se al mercat en abstracte’ sinó fer llibres ‘que connecten molt bé amb un lector concret’.

En aquest sentit, Sembra Llibres publicarà sis títols durant aquest 2014 i entre vuit llibres i deu cada any a partir del 2015, adreçats ‘a un públic jove i adult que ha estat escolaritzat en valencià però que no llegeix’.

L’editor ha recordat que tan sols un 3% dels valencians llegeixen llibres en llengua pròpia i ha reconegut: ‘Publicar en valencià des del País Valencià no és una feina gens fàcil però partim de la convicció que cal fer-ho’. També ha insistit que l’editorial s’adreçava a tot el públic català: ‘I això ho tenim molt clar. Quan parlem de país desacomplexat ens referim a això’. 


El responsable del nou projecte ha reconegut ser conscient de la dificultat del moment en el qual Sembra Llibres neix però ha assenyalat: ‘En un moment en què comencen a caure peces que pensàvem que eren intocables, com RTVV, Catalunya Ràdio i TV3, i perdem espais comunicatius propis, cal crear-ne de nous’. Girbés ha afegit al respecte que aquest nou projecte vol ‘obrir una finestra’ i ser un altaveu per a ‘la gent d’aquest país, la gent creativa, la gent que lluita i amb la qual compartim una manera de ser i d’entendre la vida’.

El 14 de març sortirà a la llum la primera novel·la del segell editorial, amb què s’estrena en aquest camp Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas. El títol ha estat revelat per Girbés: ‘Totes les cançons parlen de tu’. L’editor ha dit que aquest llibre ‘resumeix bona part de l’essència que vol transmetre l’editorial perquè ell també està construint un nou món com a escriptor’. El llibre de Sarrià està ambientat en la València de principis dels anys 90, ‘època en la qual es varen viure batalles socials, culturals i polítiques que en bona part expliquen la societat d’avui’, indica la ressenya editorial, que afegeix que ‘s’endinsa en les ferides que s’obren durant una vereda iniciàtica’. 


El segon títol de Sembra Llibres serà ‘Vertigen’, novel·la a quatre mans escrita per la periodista de Ràdio 9 i escriptora Esperança Camps i per la corresponsal de TV3 al País Valencià, Empar Marco. La novel·la, a camí entre la ficció i la realitat, narra el tancament de Ràdio Televisió Valenciana a partir de l’arribada a València d’un periodista de la televisió pública grega convidat pels treballadors per explicar la seva experiència. El periodista comparteix protagonisme amb el fotògraf de Presidència i la secretària dels professionals de la informació. Tots tres es veuen immersos en un error que els col·loca en la diana de l’extrema dreta. Sortirà a la venda el 28 de març, coincidint amb el dia en què es compleixen quatre mesos del tancament de RTVV. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any