Membres de Reagrupament s’autoinculpen per sedició en suport a Mas

  • Criden tots els independentistes a fer el mateix

VilaWeb
ACN
21.02.2014 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Membres de Reagrupament Independentista han presentat un escrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per autoinculpar-se dels delictes de sedició i rebel·lió, els mateixos que atribueix Manos Limpias en la querella presentada contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Reagrupament ha fet una crida a tots els independentistes a sumar-se a aquest gest tenint en compte que Mas ‘fa el que els ciutadans van encomanar-li que fes’. Entre els signants del document hi ha els responsables de l’entitat, Joan Carretero i Rut Carandell, d’un total de setze signatures. Aquestes últimes hores ja han rebut diverses peticions per afegir-s’hi.

El secretari de Reagrupament, Ignasi Planas, ha explicat que han decidit fer aquest gest perquè consideren que Mas el que els ciutadans van demanar-li que fes i, per tant, tots els que el van votar són “corresponsables” dels seus actes. Però a més, ha argumentat que la querella de Manos Limpias és un “acte d’amenaça” contra el president de la Generalitat, i cal demostrar que davant dels atacs de l’Estat o de qualsevol altre contra el procés, tindran al davant “tot un poble”.

Reagrupament fa una crida perquè els independentistes s’adhereixin a aquest iniciativa i s’autoinculpin dels mateixos delictes que atribueix Manos Limpias a Mas. “Totes les persones que treballen per la consulta i per la independència avui es poden sentir representades per nosaltres, però els animem a què participin en l’oposició a aquesta querella presentada contra Mas”, ha dit.

En cas de ser declarats culpables, Planas ha explicat que podrien ser condemnats a una pena d’entre quatre i vuit anys de presó, però ha assegurat que si han d’entrar a la presó amb el president ho faran “amb el màxim honor i satisfacció” perquè se senten “culpables de democràcia”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any