Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  24.02.2014  06:00

El Termcat publica una terminologia bàsica dels dispositius mòbils

Men?ame
 

Coincidint amb l'obertura del Mobile World Congress (MWC), el Termcat ha publicat la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils amb una cinquantena de termes relacionats amb els dispositius mòbils, la definició en català i equivalents en anglès, castellà i francès. Algunes fitxes també inclouen notes explicatives i il·lustracions, explica el centre de terminologia.

El diccionari aplega des de denominacions consolidades (com ara 'aplicació mòbil', 'app' i 'apli'; 'comunicació de camp proper' o 'NFC'…) fins a propostes neològiques recents (com ara 'portable' per al concepte anglès 'wearable').

També s'ha editat un díptic il·lustrat en format de pissarreta, Gestos tàctils en dispositius mòbils, amb els gests més freqüents en la navegació amb aquesta mena de dispositius. D'aquest díptic, se'n difondran exemplars impresos a l'estand Catalonia de la Generalitat de Catalunya i al recinte App Planet del MWC.