Una Festa per l’Educació contra l’atac a l’escola pública

  • Ontinyent organitza un aplec reivindicatiu en defensa de l'escola valenciana

VilaWeb
Redacció
20.02.2014 - 18:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les darreres mesures preses pel govern valencià en l’àmbit educatiu no han fet sinó incrementar el malestar de la comunitat educativa i d’un ampli sector de la societat que veu en perill la qualitat de l’ensenyament públic i, sobretot, l’escola en valencià

Entre aquestes últimes decisions hi ha la de suprimir unitats a 136 escoles públiques per al curs 2014-2015 segons l’arranjament escolar publicat al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, tal com denuncià Escola Valenciana (llista de centres afectats, pdf). L’entitat ha calculat que hi ha 72 unitats en valencià suprimides a infantil i primària i 83 més en centres amb doble línia educativa. A la Vall d’Albaida, el total és de set unitats, totes d’ensenyament en valencià.

Contra aquestes polítiques regressives en matèria educativa, a la Vall d’Albaida ha començat a organitzar-se una Festa per l’Educació que reivindicarà l’ensenyament públic en valencià i de qualitat, i que denunciarà els atacs constants del govern. La jornada serà el 29 de març a Ontinyent, impulsada per la regidoria d’Educació d’Ontinyent amb el suport d’AMPA, professorat, alumnes, sindicats, artistes, partits polítics i entitats socials i culturals d’unes quantes comarques. L’acte reivindicatiu inclourà una Marxa per l’Educació que acabarà al recinte firal de la ciutat, on es succeiran posteriorment activitats i actuacions musicals.

La informació l’ha feta pública aquest dijous el regidor d’Educació, Pepe Pla, qui ha qualificat d’atacs a l’escola pública les decisions del Consell i ha reclamat al PP d’Ontinyent que complisca el compromís que va adquirir en el ple de l’Ajuntament en oposar-se a les eliminacions d’unitats que ara s’han confirmat. Segona Pla ‘serà una gran festa per a dir a la consellera Català que no consentirem el que estan fent per a destrossar l’educació pública amb excuses barates mentre cedeixen sòl públic i signen acords amb escoles privades. Els diners públics s’han de gastar en allò públic, i unirem les veus de tots i totes per a dir-los que no toquen res més, que ja els queda poc i ja han fet massa coses malament’.

Recollida de signatura

La Plataforma Prou ha engegat una campanya de recollida de signatures per a demanar a la Conselleria d’Educació que ature l’arranjament escolar del pròxim curs. Des de d’aquesta entitat es convida a participar en la iniciativa per tal d’acudir a la reunió amb els representants de la conselleria amb un bon nombre de firmes que els done suport. La reunió s’ha avançat al 5 de març.

Notícies relacionades

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any