Els mossos desallotgen l’edifici ocupat de la Carboneria

  • Ampli desplegament d'agents a l'edifici de la cantonada d'Urgell amb Floridablanca, a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.02.2014 - 13:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han desallotjat l’edifici ocupat de la cantonada entre el carrer d’Urgell i el de Floridablanca, de Barcelona, conegut com a Centre Social Ocupat La Carboneria. Desenes d’agents antiavalots han tallat el carrer d’Urgell i han començat a buidar-lo a migdia. Cap a les tres de la tarda, la policia ha donat per acabat el desallotjament, una vegada l’edifici ha quedat buit. Els agents han hagut d’emprar una gran grua per a fer baixar dos activistes que hi havia penjats a la façana.

La Carboneria, de planta baixa i quatre pisos, agafa tota la cantonada est de la cruïlla (costat mar-Besòs). L’edifici, ocupat a final del 2008, tenia ara una ordre de desallotjament, amb un termini d’execució que finia el 28 d’aquest mes. Els ocupants havien preparat una gran plataforma elevada per a enfilar-s’hi quan arribés la policia.

Mentre ha durat el desallotjament, prop de cinc-centes persones s’han concentrat al voltant de l’edifici, i un cop finalitzat han emprès una marxa improvisada pels carrers del centre de Barcelona. Per a aquest vespre, s’ha convocat una manifestació de rebuig a la Plaça Universitat a dos quarts de nou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any