David Fernàndez: ‘Tenim comptes pendents de saldar amb les elits catalanes’

  • El diputat de la CUP omple i sedueix l'Ateneu Barcelonès.

VilaWeb
VilaWeb
Andreu Barnils
19.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir al vespre més de dues-centes persones es van congregar a l’Ateneu Barcelonès per escoltar les paraules del diputat de la CUP, David Fernàndez. Un ple històric, diríem exagerant, perquè segons l’organització no havien omplert mai la sala en un dia, com ahir, que el Barça jugava la Champions. El primer resum de l’acte seria aquest: David Fernàndez 1, Barça 0.

L’acte, molt ben conduït per Bernat Dedéu, membre de la junta directiva del club barceloní, va comptar amb els mediàtics Gemma Galdón i Ignacio Martín Blanco en el paper d’entrevistadors. Ella, discreta. Ell, proper al PP, es va endur un parell de xiulades del públic, tot sempre dins un ordre. A l’Ateneu, fins i tot els nervis van ésser civilitzats.

Pel que fa a David Fernàndez, diguem que no jugava a casa, però que es va saber ficar el públic a la butxaca. Aquest podria ser un resum de l’acte: transcriure les frases més aplaudides de la intervenció de David Fernàndez. Seria un resum massa llarg, però, que van aplaudir-lo una vintena de cops. Per això només transcriurem les frases que el cronista troba remarcable que una tercera edat pertanyent a la classe mitjana aplaudís amb tant d’ímpetu. No tot el públic era gent gran, que quedi clar. Però sí que molta gent gran, ben mudada i educada, va aplaudir:

‘La Unió Europea és una màquina de guerra neoliberal. […] La CUP ha ajudat a finançar l’ocupació de finques andaluses que porten a terme els companys del Sindicat Andalús dels Treballadors. […] Nosaltres ens volem independitzar de l’estat espanyol, dels mercats financers i de les nostres elits catalanes, amb les quals tenim comptes pendents de saldar. […] Millet i els seus quatre-cents s’oposen al procés. […] Per a nosaltres la independència és l’estratègia per a aconseguir les millors eines per a fer el que tu en dius la revolució. […] Torna la dictadura nacional catòlica contra les dones. […] Ho repetiré: Rodrigo Rato és un gàngster. […] La política es fa al barri, a la comarca, a la base i no únicament al parlament.’

Al cap de dues hores d’entrevista, i desenes de titulars (‘El capitalisme no és reformable’) la gent va anar marxant de l’acte tranquil·lament. Els assistents sortien en fila índia, seguint el de davant. Fins que no va arribar a peu de carrer, la fila índia no es va anar trencant, desobedient, deixant enrere la institució.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any