Educació eliminarà set unitats escolars de sis centres de la comarca, totes en valencià

  • Tres d'Ontinyent, dues de Llutxent, més les d'Agullent i Rugat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.02.2014 - 19:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat Valenciana suprimeix unitats a 136 les escoles públiques per al curs 2014-2015 segons l’arranjament escolar publicat avui al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), segons denuncia Escola Valenciana (llista de centres afectats, pdf). L’entitat ha calculat que hi ha 72 unitats en valencià suprimides a infantil i primària i 83 més en centres amb doble línia educativa. En aquest segon cas queda per resoldre encara quina unitat perden, si la de castellà o la de valencià. A la Vall d’Albaida, el total és de set unitats, totes d’ensenyament en valencià.

Les escoles afectades per aquesta retallada d’unitats són el Sant Vicent Ferrer d’Agullent i el CRA Serra Benicadell (aulari de Rugat), que en perden una cadascuna. El col·legi Ausiàs March de Llutxent en perd dues, i a Ontinyent el Martínez Valls, el Bonavista i el Rafael Juan Vidal en tindran una menys.

La resolució de conselleria s’ha publicat aquest dimarts, el mateix dia que membres de la Plataforma Prou d’Ontinyent s’han reunit amb la inspectora d’Educació de la zona, Imma Murgui. Representants de les AMPA del CEIP Bonavista, CEIP Martínez Valls, CEIP Rafael Juan Vidal, CEIP Carmelo Ripoll, mestres d’aquestes escoles i les directores del CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls li han traslladat el malestar de la comunitat educativa davant una decisió que castiga l’ensenyament públic i l’escola en valencià. Ara tenen pendent una reunió amb el secretari d’Educació el 10 de març.

Per a seua banda, el Consell Escolar Municipal d’Ontinyent ja ha anunciat que interposarà un recurs de reposició i un recurs contenciós-administratiu contra la resolució de la Conselleria d’Educació. El batle, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Pepe Pla, han assegurat als representants de la plataforma, amb qui també s’havien reunit, que el consistori ‘lluitarà fins al final amb totes les eines al nostre abast’ per a evitar aquestes supressions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any