‘Ells tenen afers exteriors, la informació secreta i el TC, però nosaltres tenim la gent’

  • L'ex-president del parlament Joan Rigol demana als empresaris que donin senyals que estan en sintonia amb el procés sobiranista

VilaWeb
ACN
16.02.2014 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del Parlament Joan Rigol ha criticat les pressions del govern espanyol perquè el TC tombi la declaració de sobirania. ‘El govern central té el ministeri d’afers exteriors, té la informació secreta i el TC, però nosaltres tenim la gent’, ha recordat Rigol al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. De fet, l’ex-president del Parlament i president del Pacte Nacional pel Dret de Decidir ha assenyalat que ‘el 80% dels catalans creu que tenim el dret a la consulta’. ‘És una situació on cadascú té la seva força i nosaltres creiem profundament que si els catalans -d’una manera constructiva i dialogant estem defensant això-, acabarem triomfant’, ha reiterat Rigol.

‘És la meva visió actual. El govern espanyol s’aguanta molt amb els ressorts de poder, tot va de dalt cap a baixa. I aquí a Catalunya és de baix cap a dalt, la gent i la societat civil influeix en la política catalana’, ha continuat el president del Pacte Nacional pel Dret de Decidir, que es reunirà la setmana que ve per fer avançar el procés sobiranista a nivell territorial. Rigol ha detallat que ara és el moment de treballar sense defallir fent pedagogia. ‘Aquest moment estem més en la capil·laritat pedagògica d’arribar a la gent que està més allunyada d’aquesta sensibilitat que no pas en fer un acte molt espectacular’, ha reconegut.

Rigol ha finalitzat demanant als empresaris catalans que encara que sigui sense protagonisme donin senyals que estan en sintonia amb el procés sobiranista. ‘L’empresa forma part de l’entramat d’una societat, no és un món tancat. Han de sintonitzar amb la societat on actuen’, ha reflexionat en veu alta. ‘Potser no han de tenir un protagonisme excessiu però donar senyals que estan en sintonia hauria de ser el correcte’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any