La pel·lícula xinesa ‘Black coal, thin ice’ guanya l’Ós d’Or de la Berlinale

  • La cinta 'No ploris, vola', de producció catalana, no ha obtingut cap premi

VilaWeb
ACN
15.02.2014 - 21:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cinema asiàtic ha triomfat al Festival de Cinema de Berlín. La 64a edició de la Berlinale ha premiat amb l’Ós d’Or la cinta xinesa ‘Black coal, thin ice’, un thriller del director Diao Yinan. El film també ha estat reconegut amb l’Ós de Plata al millor actor per la interpretació de Liao Fan. La pel·lícula guanyadora explica la història d’un ex guàrdia de seguretat que investiga un misteriós cas d’assassinats en sèrie. L’Ós de Plata al millor director ha estat per al cineasta nord-americà Richard Linklater per “Boyhood”. La producció catalana ‘No ploris, vola’, de la directora peruana resident a Barcelona Claudia Llosa no ha obtingut cap premi.

El Premi Especial del Jurat de la Berlinale l’ha guanyat el director nord-americà Wes Anderson per la comèdia “The Grand Budapest Hotel”.Es tracta d’una cinta que no partia entre les favorites.

El que si que sortia com a favorit per endur-se el màxim guardó del certàmen, l’Ós d’Or, és Richard Linklater, que s’ha hagut de conformar amb l’Ós de Plata a la millor direcció per ‘Boyhood’, rodat amb els mateixos intèrprets al llarg de 12 anys.

La japonesa Haru Kuroki ha guanyat l’Ós de plata a la millor actriu, per la seva interpretació a ‘The little house’, del japonès Yoji Yamada. Kuroki interpreta una noia que descobreix l’autèntica història de la seva tia gràcies a uns diaris oblidats

El cine llatinoamericà, una de les cinematografies més representades en aquesta edició, s’ha hagut de conformar amb el premi a la millor òpera prima per “Güeros”, del mexicà Alonso Ruizpalacios.

L’Ós de plata al millor guió ha estat per “Kreuzweg”, de l’alemany Dietrich Brügemann.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any