Comença la mobilització de la societat civil al territori pel referèndum

  • Ahir es va fer el tret de sortida en un acte a Manresa

VilaWeb
Redacció
16.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium i una cinquantena d’entitats del Bages, amb el suport dels partits que van signar l’acord sobre la data i la pregunta del referèndum, volen que les entitats, associacions i col·lectius de tot el país es mobilitzin en favor del dret de decidir. Per aquest motiu van fer ahir una crida des de Manresa a tot el món associatiu perquè es mobilitzi. 

La Crida del Bages apel·la a la mobilització de tot el món associatiu català perquè s’organitzi en pactes locals i comarcals que puguin influir directament en el seu entorn més pròxim. Els impulsors del pacte bagenc es donen un període de quatre mesos per aconseguir enquadrar la major part del moviment associatiu d’arreu del país en la defensa de la celebració del referèndum.

El document proposa també fer arribar uns aquest suport explícit del món associatiu a la consulta al president del govern espanyol i al Parlament Europeu, a més del Parlament de Catalunya. La Crida del Bages destaca el ‘sentiment europeista que sempre ha distingit’ la nació catalana.

L’acte d’ahir es va fer al Teatre Conservatori de Manresa, i hi van participar Carme Forcadell, presidenta de l’ANC; Muriel Casals, presidenta d’Òmnium; i Joan Rigol, ex-president del parlament i redactor del pacte nacional pel dret de decidir. També hi van intervenir Josep Rull (CiU), Marta Rovira (ERC), Dolors Camats (ICV) i Adam Majó (CUP). 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any