El parlament català demana la dimissió de Fernández Díaz per la tragèdia de Ceuta

  • Ciutadans s'ha abstingut en la votació · La cambra catalana també rebutja l'avantprojecte de llei de Seguretat Ciutadana

VilaWeb
ACN
13.02.2014 - 17:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció que demana la dimissió immediata del ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, per la mort de diverses persones a la frontera de Ceuta i Marroc. Aquest punt s’ha incorporat a través d’una esmena d’ICV-EUiA, que ha obtingut el suport de CiU, ERC, PSC i CUP. El PP ha votat en contra i C’s s’hi ha abstingut. D’altra banda, el text, presentat pels republicans, també rebutja la tramitació de l’avantprojecte de llei de Seguretat Ciutadana que impulsa el mateix ministre per ‘posar en risc l’exercici dels drets i llibertats fonamentals’. La votació ha estat calcada a la de la dimissió del ministre.

La cambra catalana fa pública la seva ‘condemna’ pels tràgics fets a la frontera entre Ceuta i Marroc, que suposen una ‘clara vulneració dels drets humans’, motiu pel qual considera que ‘hauria de comportar la dimissió immediata del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz’.

A més, el parlament ‘s’oposa a la continuació de la tramitació’ de l’avantprojecte de llei de Seguretat Ciutadana, ‘que té com a finalitat restringir de forma arbitrària el dret a la manifestació pacífica de les seves reivindicacions, posa en risc l’exercici dels drets i llibertats fonamentals, vulnera els principis de proporcionalitat i seguretat jurídica i és clarament invasiva de competències pròpies del govern i dels ens locals’.

També ha tirat endavant amb el vot de tots els grups excepte el PP un punt que insta la Comissió de Salut a continuar els treballs per arribar als acords necessaris en els propers quatre mesos perquè el Govern ‘reguli les associacions ‘cannàbiques’ des de la perspectiva de salut pública en el marc de les polítiques de reducció de danys’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any