Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  11.02.2014  10:10

Lucía Etxebarria: 'Vaig entendre per primera vegada el sentiment independentista català'

En un article el diari Ara explica per què li dol 'tant' ser espanyola

Men?ame
 

'Abans-d'ahir, per primera vegada, vaig entendre el sentiment independentista català', diu l'escriptora Lucía Etxebarria (Twitter) en un article que publica avui el diari Ara i que es titula 'Per què em dol tant ser espanyola'., Arran de la gala dels premis Goya, Etxebarria parla de la manca d'ajut econòmic estatal al cinema espanyol, i ho compara amb les subvencions que rep el diari ABC, amb el diner públic que rep el PP o la patronal CEOE…

'Diumenge em vaig avergonyir fins al moll de l'os de ser espanyola. De tenir DNI espanyol i de viatjar amb passaport espanyol', assegura. També critica l'absència del ministre José Ignacio Wert a la gala, després d'una gestió del seu govern que ha fet que s'apugés l'IVA cultural i es rebaixessin les subvencions al sector.

Afegeix: 'Em vaig adonar que Espanya és un país que menysprea la cultura, la maltracta [...], que salvarà una infanta que ha robat --presumptament-- una pasta que no necessitava', i remarca que aquest mateix país 'gasta 564 milions a l'any de subvenció a la tauromàquia'.

Ho contraposa amb Catalunya: 'No he sentit mai un català que critiqués Bigas Luna, Balagueró, Francesc Bellmunt, Agustí Villaronga , Ventura Pons, Kike Maíllo, Cesc Gay, els Baiona, la Coixet…' I diu que no creu que mai el conseller de Cultura deixés d'anar a la gala dels premis Gaudí.

'I per això, precisament, abans-d'ahir, per primera vegada, vaig entendre els independentistes catalans', conclou.