Uns preguntats a… Isabel Sampio Pons, directora del CRA Castell de Carbonera

  • Entrevista

VilaWeb
Alba Nàcher · 2n ESO B
11.02.2014 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com es du a terme la Trobada d’Escoles en Valencià?

A la Trobada hi ha tres actes principals: el primer és la presentació de la Trobada, que es farà a Beniatjar el dia 30 de març. El segon és el lliurament dels premis Sambori a Otos el dia 6 d’abril, és a dir, el diumenge següent. El tercer seran els tallers a Bèlgida el dia 12 d’abril.

Ens pots explicar què es farà en cada acte?

En el primer acte principal es presentarà el que s’ha fet durant tot l’any per tal de preparar la Trobada i també el que s farà en els altres pobles, és a dir a Bèlgida i a Otos. A continuació es cantarà la cançó de la Trobada, que enguany la prepara la Societat Musical Beniatjarense. També es farà un recorregut dramatitzat pel poble per a donar a conéixer els personatges il·lustres de Beniatjar. Després tindrà lloc la presentació, i a l’hora de dinar una picadeta al bar. A la vesprada hi haurà contacontes i una actuació que ens sorprendrà molt.
El següent acte principal, que serà a Otos, serà el lliurament dels premis Sambori. Però, abans tindrà lloc un recorregut pel poble per a observar els rellotges de sol, i a la vesprada actuarà Dani Miquel.
La darrera activitat, que no més important, serà el que coneixem com la Trobada, és a dir, els tallers que es faran a Bèlgida ja que és el poble més gran.
Enguany també estan obertes les portes de les escoles.

Per què es fa tot diumenge enguany?

Perquè com són pobles xicotets volem fer durant tot un dia no només un acte de presentació, sinó que volem fer durant tot el dia activitats per a donar a conéixer llocs de la Vall d’Albaida que hi ha gent de la pròpia comarca que no coneix suficientment.

Per què les portes de les escoles estaran obertes?

Hi estaran en els tres pobles, aprofitant que en cada un d’ells es desenvolupa un acte important, però a banda  de donar a conéixer el poble, també volem mostrar a la gent com es treballa en les escoles i entendre com de privilegiats som en ser poquets. Però al mateix temps, que entenguen la necessitat de no augmentar la ràtio perquè no ens les tanquen.

Com ja sabeu, les trobades cada any es feien en un únic poble, aquest any és diferent. Què suposa per vosaltres que es faça en tres llocs distints?

Ens hem reunit gent de cada poble, des de l’ajuntament fins i tot  alguns pares. Ens ha sigut fàcil entendre’ns, ja que tots sabíem què volíem, ho teníem clar, encara que sabem que és complicat. Per una banda està l’organització, i per l’altra els diners, però crec que amb l’esforç de tots ho podrem aconseguir.
Estem molt il·lusionats perquè serà una Trobada diferent. Nosaltres som pobles menuts i amb una gràcia especial, per tant la Trobada també ho serà. Et recorde que la Trobada es farà diumenge a Beniatjar i Otos, només per això ja serà especial.

Com es du a terme l’organització de la Trobada per part de l’Ajuntament i l’escola?

La Coordinadora d’escoles en valencià ens ha ajudat molt, i ens ha orientat, perquè du molts anys organitzant-ho. Ens ha dit que ha d’haver uns coordinadors per: fer el llibre de la Trobada, que hi haja prou cadires, buscar propagandes per pagar els llibres de la Trobada, etc. Els pares també s’encarreguen de certes tasques, els mestres també participen fent un llibret per a felicitar l’any i per a donar a conéixer-nos des de principi d’any. També faran, tots els xiquets, un conte i hem demanat a Joan Olivares que ens el remate i serà un detall que donem en la Trobada.

Des d’abans de Nadal les tres escoles del CRA s’han organitzat per a fer un vídeo amb la finalitat de felicitar les festes. Com vos heu organitzat els tres pobles per a dur-ho a terme?

Ha sigut complicat perquè ho hem fet tot al final del primer trimestre i, com que hi ha exàmens, audicions de Nadal etc, hem anat de cap però bé, al final ens ha eixit molt bé i ens ho hem passat genial. També estem molt contents perquè el vídeo ha tingut molta ressonància.

El logotip de la Trobada l’han fet els xiquets? Com ha sigut realitzat?

Ha sigut diferent, i supose que també especial perquè el logotip representa el CRA, i com que nosaltres som tres pobles, hem hagut de pensar un logotip en què s’esmente com és cada poble. Hem donat la silueta d’un castell, i en cada poble van pintar alguna cosa  representativa. I aleshores de tots aquells dibuixos hem fet una tria per cada poble. Al final hi ha un castell representatiu de cada poble i els tres junts formen el CRA Castell de Carbonera.


Enhorabona a totes les persones que la faran possible. Tots i totes esperem ansiosos poder gaudir de la nostra festa. La Trobada d’Escoles en Valencià.

Gràcies Isabel per la teua amabilitat.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any