Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.02.2014  18:33

Autor/s: ACN

El govern d'Andorra relleva la cúpula de la policia per un cas de presumptes escoltes il·legals

El director i director adjunt han estat citats a declarar com a encausats

Men?ame
 

El govern d'Andorra, en reunió extraordinària celebrada aquest dilluns, ha acordat a proposta del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, rellevar de les seves funcions el director i el director adjunt del Cos de Policia, Joan Ramon Peralba i Pere Gispert, respectivament. La decisió s'ha adoptat després que el fiscal general hagi enviat una comunicació escrita aquest mateix dilluns al ministre Espot informant-lo sobre la demanda de citació de Peralba i Gispert en qualitat d'inculpats o encausats en el cas de les presumptes escoltes il·legals al servei de Policia denunciades per la direcció el 2010.

El cap de govern, Antoni Martí, i el ministre Espot han comunicat personalment els dos alts càrrecs policíacs de la decisió de cessar-los en les seves funcions, una decisió de la qual el cap de govern també ha informat personalment als Serveis dels Coprínceps, a la Sindicatura i als presidents de Grups Parlamentaris. El cap de govern ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat del ministre de Justícia i Interior i ha volgut deixar clar que 'malgrat la rapidesa i la determinació' de la nostra decisió 'en cap cas aquesta citació implica que se'ls imputi la comissió d'un delicte' i que, per tant, 'no implica que els senyors Peralba i Gispert acabin sent jutjats, ni tan sols processats'.

Martí ha expressat el seu desig que la declaració judicial permeti 'esclarir els dubtes que hagin pogut sorgir' i que 'la seva honorabilitat quedi plenament restablerta'. La decisió de procedir al cessament s'ha adoptat des de 'la prudència, no per la desconfiança', ha subratllat el cap de l'executiu. 'El govern és de l'opinió que no es pot permetre que la més mínima ombra de sospita recaigui sobre càrrecs tan sensibles com la direcció de Policia. Tot i confiar en l'honorabilitat dels senyors Peralba i Gispert no podíem fer altra cosa que rellevar-los de les seves funcions', ha manifestat Antoni Martí.

El cap de govern s'ha referit a que la seva tasca al capdavant del Cos de Policia ha estat 'presidida per la responsabilitat, la transparència i la lleialtat'. La prioritat del govern se centra ara en cobrir amb la màxima celeritat les vacants. Martí s'ha mostrat convençut que, en aquests moments de transició, 'tots els comandaments i agents del Cos sabran estar a l'alçada de les circumstàncies i exerciran les seves tasques de manera ordenada i discreta, com sempre han fet i com és la seva obligació'.

El cap de govern i el ministre Espot tenen previst reunir-se aquest mateix dilluns amb tots els comandaments per informar-los de la situació i per encarar amb les màximes garanties aquesta fase transitòria. 'Tenim un bon Cos de Policia, format per professionals íntegres i responsables, que seguiran vetllant per mantenir els alts nivells de seguretat ciutadana i tranquil·litat que sempre han caracteritzat el nostre país', ha subratllat Martí, que ha conclòs la seva intervenció destacant que el relleu de la cúpula policíaca 'és una de les decisions més difícils que ha agafat com a cap de govern'.

Men?ame