Ciutadans ja espanta amb ‘enfrontaments al carrer’

  • S'ofereix a Rajoy per 'millorar la seva informació i arbitrar solucions contra el desafiament separatista'

VilaWeb
Redacció
10.02.2014 - 15:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general i portaveu de Ciutadans, Matías Alonso, ha denunciat que CiU i ERC saben el ‘greu risc de fractura sociopolítica’ que hi ha a Catalunya per la consulta i ha augurat que pot acabar amb ‘enfrontaments’ al carrer. Així mateix, ha lamentat que els dos partits donin per bona aquesta situació. ‘La disbauxa separatista no és improvisada’, ha dit, abans d’acusar el govern d’aprofundir la divisió i voler ‘trencar la societat catalana en dues meitats’. D’una altra banda, s’ha mostrat molt crític amb la concentració d’aquest vespre de Somescola.cat davant la seu del TSJC. ‘El que és legal és el que diu la constitució, l’estatut i les sentències dels tribunals’, ha defensat.

Alonso s’ha mostrat preocupat per l’actitud del govern de Rajoy respecte de Catalunya. ‘No sap, i sembla que no vol saber, que a Catalunya tenim un govern amb la voluntat ferma d’aprofundir la divisió, de trencar la societat catalana en dues meitats i d’enfrontar-les’, ha lamentat. En aquest context, ha ofert al president del govern espanyol una trobada amb Ciutadans per ‘ arbitrar solucions davant del desafiament separatista’.

Sobre la concentració convocada per Somescola contra la sentència del TSJC, que obliga cinc escoles a fer un 25% de les classes en espanyol, Alonso els ha retret que defensin allò que anomenen ‘legalitat vigent’ i ha dit: ‘El que és legal és allò que és escrit a la constitució i a l’estatut, que a l’escola catalana hi ha dues llengües vehiculars, com diuen també les sentències dels tribunals’. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, l’ha qualificada de ‘consellera insubmisa’, i li ha demanat que fes que el català i el castellà fossin totes dues llengües vehiculars.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any