Ferran Torrent explica què és la ‘llençolada’

  • Parla a 'La primera pedra' de RAC-1 de la sorprenent definició en el diccionari de l'AVL

VilaWeb
Redacció
10.02.2014 - 09:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La publicació del ‘Diccionari normatiu valencià’ per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha estat polèmica, tant per les amenaces del govern de Fabra pel fet de considerar el valencià i el català la mateixa llengua com per la inclusió de formes dialectalitzants i per la manca de coherència, tal com ens apuntava el lingüista Francesc Esteve en aquest article a VilaWeb.

Però una de les definicions que hi ha en el diccionari que han causat més sorpresa, i la xarxa, sobretot Twitter, n’és testimoni, és el de ‘llençolada’. Proveu de cercar la paraula en la web del diccionari, ací.

Doncs bé, l’escriptor Ferran Torrent, col·laborador habitual del programa ‘La primera pedra’ de RAC-1, que presenta Jordi Margarit, en va parlar ahir. Així començava Torrent: ‘Us recomane que entreu a la web, que cerqueu paraules. Us quedareu una mica sorpresos de veure la quantitat de vocables que tenim els valencians. Perquè han tirat pel dret!. I avui volia explicar-vos què és la ‘llençolà’.’

‘Hi ha una sola persona sota la taula?’, pregunta Margarit. I Torrent li respon: ‘O dues. Si la taula és molt llarga, com la que té l’arquebisbe de València, s’hi posen tres o quatre…’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any