Suïssa aprova en referèndum de limitar l’entrada d’immigrats de la UE

  • La Comissió Europea diu que vulnera el principi de lliure circulació de persones

VilaWeb
Redacció
09.02.2014 - 19:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Suïssa ha aprovat en referèndum de limitar l’entrada de ciutadans de la UE en el seu mercat laboral, mitjançant quotes anuals que es començaran a aplicar d’ací a tres anys. La iniciativa, proposada pel partit d’extrema dreta Unió Democràtica de Centre i sotmesa a votació, ha estat aprovada amb un 50,3% dels vots, contra un 49,7% que s’hi han oposat. La participació en el referèndum ha estat del 56,5%. La quota de treballadors estrangers s’havia abolit per als estats de la UE, i ara a Suïssa es tornarà a instaurar.

Concretament, la iniciativa aprovada proposava de reintroduir un sistema de quotes d’entrada al país, que fixarà el govern federal suís, i de limitar les prestacions i el dret de reagrupament familiar dels estrangers de la UE.

La Comissió Europea ja ha lamentat l’aprovació d’aquesta iniciativa, i ha dit que examinaria quines implicacions pot tenir en les relacions entre Suïssa i la UE. ‘Això vulnera el principi de lliure circulació de persones entre Suïssa i la UE’, ha manifestat l’executiu comunitari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any