Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  09.02.2014  19:44

Suïssa aprova en referèndum de limitar l'entrada d'immigrats de la UE

La Comissió Europea diu que vulnera el principi de lliure circulació de persones

Men?ame
 

Suïssa ha aprovat en referèndum de limitar l'entrada de ciutadans de la UE en el seu mercat laboral, mitjançant quotes anuals que es començaran a aplicar d'ací a tres anys. La iniciativa, proposada pel partit d'extrema dreta Unió Democràtica de Centre i sotmesa a votació, ha estat aprovada amb un 50,3% dels vots, contra un 49,7% que s'hi han oposat. La participació en el referèndum ha estat del 56,5%. La quota de treballadors estrangers s'havia abolit per als estats de la UE, i ara a Suïssa es tornarà a instaurar.

Concretament, la iniciativa aprovada proposava de reintroduir un sistema de quotes d'entrada al país, que fixarà el govern federal suís, i de limitar les prestacions i el dret de reagrupament familiar dels estrangers de la UE.

La Comissió Europea ja ha lamentat l'aprovació d'aquesta iniciativa, i ha dit que examinaria quines implicacions pot tenir en les relacions entre Suïssa i la UE. 'Això vulnera el principi de lliure circulació de persones entre Suïssa i la UE', ha manifestat l'executiu comunitari.